Femte sykdom under graviditet

deling er omsorgsfull!

Dele

kvitring

Dele

Mange komplikasjoner kan skje under graviditet. En, selv om det er uvanlig, kalles femte sykdom. Dette fikk navnet siden det var den femte som ble oppdaget blant en gruppe sykdommer som forårsaker feber så vel som hudutslett hos barn. Paravovirus B19 utløser denne sykdommen. Dette er ofte moderat, men kan raskt sendes til andre.

Symptomer på femte sykdom

Utslett som starter på kinnene så vel som senere blir oppdaget på ryggen, armer og ben kan forårsake leddsmerter

De fleste voksne er immun mot denne sykdommen siden de har utviklet antistoffer mot den på grunn av eksponering. Hvis du forventer så vel som er smittet med femte sykdom, vil du ha en høyere fare for en spontanabort i løpet av de første 3-4 månedene. Hvis infeksjonen oppstår senere i svangerskapet, kan den forårsake anemi hos spedbarnet, så vel som kanskje trenger behandling. Under sykdomsprogrammet blir spedbarnet ditt nøye overvåket av ultralyd.

Hvis du har blitt utsatt for femte sykdom, så vel som forventer at det er ekstremt viktig at du varsler legen din. Hvis symptomer skjer, se din helse- og velværeomsorgsekspert umiddelbart.

*Bilde med tillatelse fra FreedigitalPhotos.net*Avsløring: Denne artikkelen er kun ment for informasjonsfunksjoner. Vi er ikke lisensierte leger, så vel som ikke kan diagnostisere eller behandle sykdommen din. Hvis du mistenker at du kan ha et alvorlig helse- og velværeproblem, kan du søke ekspert medisinsk behandling umiddelbart. Denne artikkelen dukket først opp på magasinet Healthy Moms i 2008.

Link til dette innlegget: Femte sykdom under graviditet

0/5

(0 anmeldelser)

Deling er omsorgsfull!

Dele

kvitring

Dele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *